Loď Prima Party bezpečně  a jistě napíná plachty k 25.sezóně

8 důvodů, proč jezdit na kole

Víte, kdy se u nás v Prima Partě nejvíce jezdí na kole? Jsou to měsíce před létem květen a červen a po létě září a říjen.

Naše nejoblíbenější cyklo-zájezdy na Kololoď nebo do zahraničí jsou právě v tomto období a často jsou obsazené ve velkém předstihu. Právě v této době jsou totiž podmínky na cyklistiku ideální. A proč i vy byste mohli uvažovat o ježdění na kole?

Třeba vás budou inspirovat následující důvody:

    1. Kolo je ideálním dopravním prostředkem s nízkými provozními náklady.
    2. Kolo je šetrné k životnímu prostředí.
    3. Na kole jedete rychlostí ideální k vychutnávání si pohledů na okolní krajinu. Dostanete se do míst, která jsou daleko na dojití pěšky a nedostupná na dojetí autem.
    4. Jízda na kole přispívá našemu zdraví. Je pro naše tělo přirozeným pohybem a nepředstavuje zátěž pro klouby. Na kole se dá jezdit i ve vyšším věku. A v neposlední řadě má cyklistika vliv i na lepší spánek.
    5. Ježdění na kole sbližuje a přináší nové kontakty a nové zážitky. Na cestách můžete potkat nové přátele a při společných cyklocestách často zažijete různá dobrodružství.
    6. Vyčistíte si hlavu od svých běžných každodenních starostí. Musíte sledovat cestu a někdy trochu zabrat.  Jedině tak se vám podaří nemyslet na každodenní problémy.
    7. Pokud potřebujete ke své relaxaci trochu adrenalinu, stačí šlápnout do pedálů a nebo se vydat terénem.
    8. A na závěr jsem si nechala bonbónek. Budete vypadat mladě. Podle Stanfordské Univerzity vypadají cyklisté mladší než ve skutečnosti jsou. „Pohyb totiž zlepšuje prokrvení tkání, do kůže se dostává víc kyslíku a živin. Kůže je odolnější vůči UV záření, zrychlují se její reparační schopnosti, a tak se snižují příznaky stárnutí.“

Asi na tom něco  bude. Můj táta, který oslavuje tento týden 70.narozeniny jezdil na kole celý život. Každodenně do práce a o víkendu pro radost. Pokud bych měla jmenovat jeho největší vášeň, určitě by to byla cyklistika. Jako důkaz přikládám fotku z loňského zájezdu na Lago di Garda. Pán v červeném dresu, je můj táta.

Sama jsem jezdila dříve hodně na kole. Pak cyklistiku vytlačily jiné povinnosti a zájmy. V  posledních týdnech se snažím několikrát týdně si ten čas udělat a po každé hodině na kole cítím  spokojenost, radost a lepší náladu.

Pojeďte na kolo i vy.

Přihlašte se na KoloLouny aneb Lounsko na kole

 

 

Jarmila Zítková
Jarmila je zakladatelkou Prima Party a a s radostí pro vás připravuje dovolenou.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Více zde